تحولات لبنان و فلسطین

مردم سوریه خواهان جلوگیری از مداخله‌ها و دیکته طرف‌های خارجی هستند. در این میان سفر هیأت سعودی به دمشق حامل پیام‌هایی است که نشان می‌دهد روابط راهبردی میان عربستان سعودی و سوریه قوی است و این احساس جدید را ایجاد می‌کند که عربستان می‌خواهد در حل بحران سوریه نقش‌آفرینی کند.

تلاش عربستان برای حل موفقیت‌آمیز بحران سوریه

به گزارش قدس آنلاین، راهبرد معاصر نوشت: یادداشتم را با بیان سؤالی آغاز می‌کنم که مدت‌هاست به دغدغه افکار عمومی داخل و خارج سوریه تبدیل شده و آن این است؛ سوریه موفق خواهد شد از بحرانی که چندین سال است ادامه دارد، خارج شود؟

سیاستمداران و بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی این روزها درباره نیاز به یافتن راه‌حل سیاسی برای پایان دادن به درگیری های سوریه، ابتکارات عربستان و تحرکات دیپلماتیک همچون حضور هیئت‌های سعودی در دمشق و اعلام حمایت ریاض از مردم سوریه در زمینه مبارزه با تروریسم با هدف حفظ ثبات و امنیت سوریه صحبت می‌کنند.

این سفر در چارچوب همکاری، هماهنگی و رایزنی مستمر دو کشور در راستای تحولات منطقه انجام می شود تا به موضع مشترک و روشنی در قبال همه موارد مطرح در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دست یابند. این در حالی است که آمریکا و متحدانش در منطقه تلاش می‌کنند دوباره کارت‌ها را به هم بزنند و هر تلاشی برای یافتن راه‌حلی برای پایان دادن به بحران سوریه را با اخلال مواجه کنند.

مردم سوریه خواهان جلوگیری از مداخله ها و دیکته طرف های خارجی هستند. در این میان سفر هیئت سعودی به دمشق حامل پیام هایی است که نشان می دهد روابط راهبردی میان عربستان سعودی و سوریه قوی است، رایزنی ها و همکاری های بیرونی ادامه دارد و این احساس جدید را ایجاد می کند که عربستان می خواهد در حل بحران سوریه نقش آفرینی کند.

افق های روشنی برای پایان دادن به درگیری های سوریه به وجود آمده است؛ چه اینکه عربستان سعودی به سختی تلاش می کند اعراب را دور هم جمع و بحران ها را به هر شیوه ای حل و فصل کند. شاید اقدامات دیپلماتیک اخیر عربستان اهمیت نقش پادشاهی سعودی را در جهان عرب نشان دهد که باعث شد سوریه در اجلاس جده پس از 12 سال از دست دادن کرسی اش، حضور یابد.

این اتفاق بسیار قابل توجه است، زیرا بحران سوریه همواره تحولات بین المللی را تحت تأثیر خود قرار می داد و سال ها این وضعیت باقی بود تا اینکه عربستان سعودی صحنه را تغییر داد. جهش موفق سیاسی برای بازگرداندن سوریه به آغوش جهان عرب بازتاب مثبتی بر فضای عربی داشت و تلاش‌های سیاسی این کشور همچنان ورق های بیشتری را برمی‌گرداند.

همان گونه که پادشاهی عربستان موفق شد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را در اجلاس العلا گرد هم آورد و صفحه جدیدی در روابط میان این کشورها گشود، امروز نیز قادر به حل و فصل مشکلات کشورهای عربی و این روند به رویکردی روشن برای سیاست خارجی عربستان تبدیل شده است.

علاوه بر این، سوریه بی تردید با تمام تلاش های عربی برای دستیابی به ثبات، صلح و رفاه مردم منطقه همراهی می کند و با دید مثبت به تلاش‌های عربستان سعودی برای بازگرداندن جایگاه دمشق و ازسرگیری فعالیت‌هایش در اتحادیه عرب و نیز حمایت از ثبات منطقه از گذرگاه توافق میان ایران و عربستان می‌نگرد. آنها به دنبال حل مشکلات و تلاش برای رسیدگی به اختلافات به وسیله گفت و گو، ارتباطات و گشایش های سازنده و مؤثر هستند.

در محافل سعودی و در بالاترین سطوح دیدگاه راهبردی ای وجود دارد که طبق آن، عربستان قدرتی تأثیرگذار در منطقه است که می تواند بار دیگر به بازگشت ثبات در منطقه متلاطم غرب آسیا کمک کند. همچنین چشم اندازی راهبردی و ثابت مبتنی بر حمایت از سوریه در همه حال وجود دارد. عربستان می‌تواند به سازوکار فعال‌سازی گفت‌وگوی ملی در سوریه به دور از هرگونه مداخله خارجی کمک کند.

بهره سخن

وحدت داخلی سوریه ضرورت ملی برای مقابله با مداخله خارجی و جریان تکفیری، حفظ وحدت میان مردم، ارتقای جایگاه ملی و اسلامی این کشور و نیز خنثی کردن توطئه غرب برای تشکیل «خاورمیانه جدید» است. حرکت برای حل بحران سوریه با تجربه آشتی ملی میان مردم این کشور و حمایت از راه حل سیاسی حائز اهمیت و ضروری است بارقه امیدی شکل بگیرد تا مردم منطقه از تونل تاریک بحران های خارجی خارج شوند.

راه حل سیاسی به مردم سوریه برای خلاص شدن از شر تروریسم و ​​از بین بردن آن اطمینان خاطر می دهد. یادداشتم را با این جمله به پایان می برم: «دشمنان سوریه و صلح منطقه دچار توهم هستند که حتی برای لحظه ای فکر می کنند می توانند اراده مردم سوریه را شکست دهند. آنها متوهم هستند که آرزوی تداوم بحران دارند. وضعیت فعلی به طور کامل با پشتکار بزرگان منطقه ای پشت سر گذاشته خواهد شد..

خیام الزعبی؛ تحلیلگر مسائل سیاسی سوریه

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.